Håndarbejdets Fremme

Logo for Danella

Alt i håndarbejde

Danella,
Ulstrupvej 83,
DK-9800 Hjørring
Tlf.: 29666046
E-mail


Start
Hjem

Smyrna

Sy dine egne tæpper
-Danellanålen
-Garnkort
-Stativ og ramme
-Katalog
Specialdesignede tæpper

Rya

Rya (påtegnet)
Tilbud i rya

Broderi

Juletræstæpper
Påskeløbere
Engelsk og Venetiansk broderi
DMC garn
Metervarer
Korssting
Fladsyning
Børnepakninger
Lejlighedspakninger
- Barnedåb
- Konfirmation
- Bryllup
Stramaj
Haandarbejdets Fremme

Praktisk

Åbningstider
Kontakt
Vejviser til Danella
E-mail

Foreningen Haandsarbejdets Fremme.

H.C. Andersen i korssting

I 1934 udkom det første medlemsblad fra ”Selskabet til Haandarbejdets Fremme”, som foreningen hed dengang. I bladets første artikel fortælles om HF's start:

”Det var på et møde d. 20 Marts 1928, at en kreds af håndarbejdsinteresserede Damer og Herrer enedes om at stiftede selskabet til Haandarbejdets Fremme med det formålet, at skabe en fornyelse af det danske haandarbejde og derigennem samtidig at skaffe et Bierhverv for de kvinder, der af hensyn til hjemmets arbejde og pligter ikke vil påtage sig arbejde udenfor hjemmet.”

Man besluttede fra staren at nedsætte en bedømmelseskomite' for at sikre den kunstneriske standard. En anden af Haandarbejdets Fremmes grundlæggende ideer var, at man nødvendigvis måtte samarbejde med førende nutidige kunstnere for at sikre de nye modeller en tilstrækkelig høj kvalitet.

Selskabet var yderst aktiv i mange år med undervisning og udstillinger i ind- og udland og medlemskredsen voksede til over 5000.

Selskabet til Haandarbejdets Fremme fik økonomiske problemer, trådte i betalingsstandsning og ophørte i 1996. Det blev afløst af den nuværende Forening Haandarbejdets Fremme, der i sine vedtægter har følgende formål.

”Haandarbejdets Fremme er en forening med det formål at fremme kunstnerisk præget håndarbejde, at udvikle nyt design og formidle viden om håndarbejdets og dets kulturhistoriske aspekt.”

Hvor produceres Haandarbejdets Fremme i dag.

I dag sker produktion og pakning af Haandarbejdets Fremme pakninger, hos selskabet Haandarbejdets Fremme production Aps i Nr. Nebel og Danella er forhandler for dem. Gå til Foreningen Haandarbejdets Fremme

Video om smyrnasyning og Ulstruphus
Video om smyrnasyning og Ulstruphus

Danellanålen og den indre nål

Dette bemærkelsesværdige værktøj, (Danellanålen) kan sy omkring 10 gange hurtigere end de traditionelle smyrnanåle til smyrnasyning. Den går også under navnene: tæppenålen, smyrnanålen, Hjertegarn og Aladdin.

Danella Internationale link
Danella International


DANELLA v/ Sussi Lunden
Ulstrupvej 83, 9800 Hjørring, Tlf. (45) 29666046, SE-nr.:29949115