Smyrnasyning

Logo for Danella

Smyrna - Rya - Broderi

Danella,
Ulstrupvej 83,
DK-9800 Hjørring
Tlf.: 98 96 34 88
E-mail


Start
Hjem

Smyrna

Sy dine egne tæpper
Specialdesignede tæpper
Video

Rya

Rya (påtegnet)
Tilbud i rya

Broderi

Juletræstæpper
Påskeløbere
Engelsk og Venetiansk broderi
DMC garn
Metervarer
Korssting
Fladsyning
Børnepakninger
Lejlighedspakninger
- Barnedåb
- Konfirmation
- Bryllup
Stramaj
Haandarbejdets Fremme

Praktisk

Åbningstider
Kontakt
Vejviser til Danella
Blog
E-mail

Kreative tæpper

Værktøjer til smyrnasyning

Kender du tæppenålen DANELLA? Er du en af de heldige, der har tid og energi til at skabe noget smukt - så skulle du anskaffe dig et Danella- udstyr og lavet et hjemmelavet tæppe. Du bliver forbavset, når du opdager, hvor let du kan lære at sy dine egne tæpper med Danella-nålen.

danellanålen

Danellanålen
Gå til brugsanvisninger
Lærebog om smyrnasyning med Danellanålen

Dette bemærkelsesværdige værktøj, (Danellanålen) kan sy omkring 10 gange hurtigere end de traditionelle smyrnanåle til smyrnasyning. Som følge af sin brugervenlige og behagelige brug, er den populær i mange dele af Europa og også blandt kunsthåndværkere i USA, Canada, Sydafrika og Japan. På grund af dens anvendelse til mange størrelser tæpper og muligheden for at lave unikke mønstre, er den stadig velset og i brug blandt kunsthåndværkere.

Du kan sy de smukkeste tæpper i enhver størrelse og facon. Du kan lave ensfarvede og mønstrede, små- eller stormønstrede tæpper. Arbejdet skrider hurtigt frem, så du vil snart se resultatet af dine anstrengelser. Allerede efter få timers øvelse kan du sy en kvadratmeter på ca. 20 timer, alt efter hvilket mønster du har valgt.

Er det dyrt?. Nej, ikke når du tager slidstyrken i betragtning. Du kan glæde dig over et sådant håndsyet tæppe i 25- 30 år. Tæppet er let at holde, let at pletrense og må gerne støvsuges med børste.

Smyrnatæppe
Udseende efter 39 års dagligt slid

Det er et spændende håndarbejde, fordi der stadig er nyt at lære. Man finder ud af flere finesser efterhånden, som man bliver øvet.

Man kan sy mere eller mindre tæt. Vægophæng syes således, at luven lige dækker bunden på retsiden. Gulvtæpper syes noget tættere. 1,2 kg garn/m2 .

Danella Kvalitetsgarn fra Norge.

Materialerne består af Danella-garn, som er ren uld, afmålt efter valgte mønstrer og hessian med mønstere konturtegnet. Farvernes placering i mønsteret vises på vedlagt farveplanche eller anden form for vejledning.

Det påtegnede stof spændes ud på Danella-rammen. Er der konturer i mønstret syes disse først – så udfyldes figurerne og til sidst bunden. Da det er løkker, der presses ned gennem stoffet og således danner tæppets luv, er det spændende at vende rammen og se på retsiden. Mon resultatet er, som man ønsker det? Eventuelle fejl rettes let, og der kan syes imellem de allerede syede rækker, hvis der er syet for åbent.

Ramme og stativ
En tegning af ramme (øverst) og stativ (nederst)

Tæppet sys
Arbejdet sidder på rammen

Rammen kan lægges på Danella-stativet eller på en bordkant, så man kan sidde ned og sy, og arbejdet kan stå fremme, så ledige stunder kan udnyttes.

Katalog

Danella katalog no. 6

Der kan rekvireres overstående katalog over smyrnatæpper, ved at sende 16,00 kr. i frimærker til Danella, Ulstupvej 83, 9800 Hjørring. Eller køb 3 kataloger ved at klikke på linket nedenfor:

Danellakataloger på Etsy


DANELLA v/ Sussi Lunden
Ulstrupvej 83, 9800 Hjørring, Tlf. (45) 9896 3488, SE-nr.:29949115